Puding od chia sjemenki i šumskog voća

Slika Puding od chia sjemenki i šumskog voća

Chia sjemenke sadrže 34,4 g vlakana, 17,8 g omega-3 masnih kiselina, 407 mg kalija i 335 mg magnezija u 100 g sirovog proizvoda. Dodajte ih u svoj omiljeni Herbalife Nutrition Formula 1 shake (uz još nekoliko sastojaka) i dobit ćete ukusnu i vrlo hranjivu poslasticu raskošnog okusa! Ovaj puding savršen je kada vam se jede nešto slatko, a želite se pridržavati pravila uravnotežene prehrane. 

Dostatno za: 1
Trajanje pripreme: 15 minuta
Sastojci:
  • 2 mjerice F1 okus Strawberry Delight
  • 250 ml obranog kravljeg mlijeka ili biljnog napitka
  • 2 jušne žlice bijelih chia sjemenki
  • 70 g šumskog voća
Način pripreme:
  1. Mješavinu za Formula 1 shake, mlijeko i chia sjemenke stavite u staklenku i poklopite. Dobro protresite i ostavite da stoji 10 minuta ili dok se mješavina ne počne zgušnjavati, povremeno protresite. 
  2. Dok čekate, zdrobite šumsko voće viljuškom. Zdrobljeno šumsko voće stavite na dno čaše ili zdjelice. Preko toga lagano prelijte mješavinu s Formulom 1. 
  3. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati (ili preko noći) da se zgusne.
Hranjive vrijednosti po porciji:
Energija (kcal) Masti (g) Ugljikohidrati (g) Šećeri (g) Vlakna (g) Proteini (g)
Po porciji 325 10,2 39 23,8 15,2 22,3

*Naš proizvod nudi sve nutritivne koristi koje su opisane na etiketi proizvoda samo kada se pripremi prema uputi na toj etiketi. Imajte na umu da ako se proizvod Herbalife Nutrition koristi u receptu koji uključuje termičku obradu, može se dogoditi da količine vitamina u konačnom proizvodu budu manje od vrijednosti navedenih na etiketi.